Sokken

Er zijn geen producten beschikbaar op deze pagina.

Herensokken

Het is herfst en dat betekent dat het sokken-seizoen weer begonnen is! Tijd om je sokkenlade open te trekken en je collectie te upgraden. Waarschijnlijk heb je meer sokken dan enig ander kledingstuk in je garderobe. Als man heb je minstens tien paar sokken nodig om twee werkweken door te komen. En dit hoeven niet per se saaie zwarte of grijze sokken te zijn. Au contraire!

De ideale herensok

Om je te helpen bij de aanschaf van een nieuw paar herensokken hebben we een aantal tips op een rij gezet hoe je de kwaliteit kan beoordelen. De moderne sok is ontworpen om de weerstand tussen de voet en het schoeisel te verminderen, om voor meer comfort te zorgen, om er modieus uit te zien en om de voeten warm te houden. Dat zijn dan ook precies de punten waar je op moet letten het online kopen van mannensokken!

 • Natuurlijke materialen. Goede sokken zijn gemaakt van natuurlijke materialen als katoen of wol. Kies voor sokken die voor het grootste gedeelte hieruit bestaan. Ze zitten niet alleen lekker, maar houden je voeten bovendien fris.
 • Hand-linked toes. Hierbij wordt het teenstuk met de hand dichtgenaaid aan de sok, wat resulteert in optimaal draagcomfort doordat er geen naad is die je tenen kan irriteren.
 • Verstevigde hiel & tenen. Bij goede sokken zijn de kwetsbare delen, zoals de hiel en de tenen, verstevigd. Bij het dragen zullen deze delen als eerste slijten, waardoor verstevigde sokken langer meegaan.
 • De juiste maat. Het is een open deur, maar het gaat vaak mis! Sokken zijn er in verschillende maten, net als voeten. Zorg ervoor dat het hielstuk ook daadwerkelijk je hiel bedekt.
 • Let op de voet. Sommige sokken zijn speciaal voor de linker- of rechtervoet gemaakt. Door het ontbreken van extra stof bij de kleine teen is het draagcomfort optimaal.

Lengte

Sokken zijn in verschillende lengtes verkrijgbaar. In Nederlands dragen we voornamelijk sokken tot halverwege de kuit. Overweeg ook eens om een sokken te dragen die over de kuit vallen, of die juist tot de enkel komen.

Kleur

Als je eenmaal hebt bepaald welke lengte voor jou werkt, is het tijd om de kleur te overwegen. Sommige mannen schuwen felle kleuren, terwijl anderen het juist opzoeken. Persoonlijk zijn wij fan van een beetje kleur om de enkel. Het is een van de weinige manieren om op te vallen zonder dat je hele outfit overschreeuwt wordt.

 • Contrasterende kleur. Een contrasterende kleur kan gebruikt worden om een eenheid te creëren tussen sokken een ander accessoire, zoals een das of pochet.
 • Bijpassende kleur. Een bijpassende kleur is een conservatieve keuze die je vaak terugvindt bij beroepen met een grote mate van verantwoordelijkheid, zoals bij accountants, advocaten en bankiers. Match je de kleur van je sokken met je broek? Draag dan sokken met textuur, zodat het ingetogen beeld een beetje onderbroken wordt.
  • Koop je herensokken online

   Gentlemanclub heeft een ruime keus aan stijlvolle sokken in het assortiment. Of het nu gaat om wollen of katoenen, zwarte of gekleurde sokken, we hebben het allemaal. Bekijk het aanbod en koop vandaag nog herensokken online!