Riemen

2 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren
2 artikel(en)
Van laag naar hoog sorteren

Herenriemen

De heren riem wordt nog wel eens vergeten als onderdeel van een geslaagde outfit. Toch kan je met dit accessoire het verschil maken. Hieronder leggen we kort uit of een riem nodig is, hoe je de juiste maat vindt en hoe deze te combineren valt met de rest van je outfit.

Is een riem altijd nodig?

Om meteen met de deur in huis te vallen: nee. De pantalon hoort dermate goed op je taille aan te sluiten dat een riem niet nodig is. Als de riem alleen als doel heeft om je broek op te houden kan je beter een bezoek brengen aan de kleermaker. Het dragen van een riem is dan ook een stilistische keuze. En zoals bij alle stilistische keuzes heeft eenieder de individuele vrijheid om hierover te beslissen.

Kies de juiste maat

Zoals gezegd ben je vrij om een riem te dragen, zelfs als je pantalon perfect aansluit op je taille. Bijvoorbeeld omdat je het mooier vindt of simpelweg omdat je het gewend bent. Bij een heren riem die de juiste lengte heeft gebruik je het middelste gaatje. De meeste mannen riemen hebben vijf gaten, vaak zal dit dan ook het derde gaatje zijn.

Bij het online kopen van een heren riem is het belangrijk om de juiste maat te weten. Deze verkrijg je door de omvang van je heupen te meten met een rolmaat. De lengte in centimeters is je taillemaat. In onderstaande tabel zoek je de corresponderende lengtemaat op. Bijvoorbeeld, bij een taillemaat van 93 cm neem je een riem maat 95.

Taillemaat in centimetersMaat riem in centimeters
82 tot 87 cmMaat 85
87 tot 92 cmMaat 90
92 tot 97 cmMaat 95
97 tot 102 cmMaat 100
102 tot 107 cmMaat 105
107 tot 112 cmMaat 110
112 tot 117 cmMaat 115
117 tot 122 cmMaat 120

Riem combineren met outfit

Hoe combineer je een riem met een outfit? Het is eigenlijk simpel: zorg ervoor dat de kleur overeen komt met je schoenen. Een paar zwarte brogues combineer je met een zwarte riem. Een paar cognackleurige Oxfords combineer je met een cognac riem. Afin, je snap het. Met deze vuistregel kan je nooit de mist in gaan!

Let er wel op dat de riem is afgestemd op de rest van je outfit. Een zwarte riem valt te combineren met vrijwel alle kostuums, you can’t go wrong. Een donkerbruine riem combineer je daarentegen met een donkerblauw pak. En een cognackleurige riem valt te combineren met een lichtblauw of lichtgrijze pak.

Nette vs. casual riemen

Hoe bepaal je of een heren riem geschikt om te dragen bij een formele gelegenheid, waarbij je een pak of pantalon draagt, of voor een casual gelegenheid, waarbij je een spijkerbroek draagt? Let daarbij op de maat van de gesp, de breedte en het materiaal.

Bij een casual riem zal de gesp eerder een oversized zijn of een uniek design hebben. Een casual riem is daarnaast vaak ook breder dan een pantalon riem. Mannen riemen tot 3 cm zijn geschikt om op een pantalon te dragen. Is de riem breder? Draag hem dan in je vrije tijd.

Nette, luxe riemen zijn vaak van kalfsleer en hebben een gladde, strakke afwerking. Tevens hebben deze riemen vaak een simpele, zilverkleurige gesp. Geweven materialen en opzichtigere leersoorten, zoals slangen- of krokodillenleer, kunnen zowel bij formele als informele gelegenheden gedragen worden, afhankelijk van de situatie. Voel hierbij zelf aan wat wel en wat niet kan.

Koop je heren riem online

Gentlemanclub biedt zowel de keus uit verschillende nette als casual riemen. Een klassiek zwarte of bruine riem behoort tot de standaarduitrusting van je garderobe en mag absoluut niet ontbreken. In ons aanbod vind je zwarte, blauwe, bruine en cognackleurige riemen in verschillende lengtematen. Bekijk het aanbod en koop vandaag nog een heren riem online!