Leren armbanden

Showing 1 to 12 of 15 total
Van laag naar hoog sorteren
Showing 1 to 12 of 15 total
Van laag naar hoog sorteren

Leren herenarmbanden

Een leren armband is als een fles goede wijn, hoe langer je hem bezit hoe beter hij wordt. Het is dan ook geen probleem als een armband er een beetje versleten en gedragen uit ziet, dit is de look waar je voor wilt gaan. Alsof je hem al jaren draagt en er allerlei avonturen mee hebt beleefd.

Het dragen van een leren heren armband

Hoe draag je een leren herenarmband? Met onderstaande richtlijnen kan je niet fout gaan!

  • Draag een leren armband als een horloge – dicht tegen de huid, onder eventuele lange mouwen.
  • Combineer meerdere dunne of smalle lederen armbanden op dezelfde pols, maar ga niet voor een veelvoud aan brede armbanden.
  • Ook een horloge is prima te combineren met dunne armbanden, maar niet met brede leren armbanden.
  • Houd een pols vrij. Eén pols met armbanden en één pols vrij ziet er altijd beter dan beide polsen bezet. Aan beide polsen dezelfde armbanden is absoluut een no-go, tenzij je voor de vijftig tinten grijs look gaat.

Zoals met alle moderegels zijn er uitzonderingen en je kan er geweldig uitzien als ze breekt. Begin je met het dragen van herenarmbanden? Houd je dan voorlopig aan bovenstaande regels, totdat je het onder de knie hebt.

Soorten leren armbanden

Leren heren armbanden zijn in verschillende varianten verkrijgbaar, smal of breed, geweven of gevlochten, bruin of zwart. Smalle armbanden zijn makkelijk met bredere armbanden te combineren, met meerdere smalle of met andere accessoires en mogen daarom niet in je collectie ontbreken.

Draag je voornamelijk donkerbruine schoenen gecombineerd met een donkerbruine riem? Schaf dan als eerste een donkerbruine armband aan. Draag je voornamelijk zwarte schoenen en een zwarte riem? Dan is een zwarte armband een goede keus.

Kies de juiste maat

De ideale maat voor je armband bereken je eenvoudig in twee stappen:

1) Meet de omvang van je pols
2) Tel daar vervolgens 1 of 2 cm bij op, afhankelijk van je voorkeur voor een wat strakker (+1 cm) of wat losser (+2 cm) zittende armband. Draag je een overhemd? Houd dan +1 cm aan.

Als je niet in staat bent om de omvang van je pols te meten, ga dan uit van onderstaande tabel. Hierin hebben we de meest gangbare maten gezet.

 LEREN ARMBAND MAAT
Kleine pols18-19 cm
Middelgrote pols20-21 cm
Grote pols22-23 cm

Koop je leren herenarmband online

Gentlemanclub heeft een ruime assortiment aan stijlvolle leren herenarmbanden. Of het nu gaat om geweven, gevlochten of een andere leren armband: we hebben het allemaal. Deze luxe lederen armbanden met zilveren of rvs sluiting hebben vaak een handige magnetische sluiting. Bekijk het aanbod en koop vandaag nog een leren herenarmband online!